Individuele therapie

Omschrijving

Individuele therapie

Iedereen kan wel eens een periode doormaken waarin je je minder goed voelt, je meer negatieve gedachten hebt, je emoties extremer zijn of je geen energie meer hebt. Vaak gaan deze periodes vanzelf over. Soms gebeurt dat niet en blijf je vastzitten. Dan kan psychologische hulp een oplossing zijn. Aangezien niemands klachten twee maal dezelfde zijn, zal de begeleiding steeds op maat gemaakt zijn.

Samen gaan we dan op zoek naar een betere of andere aanpak en oplossing.

Werkwijze (Individuele therapie)

Aanmelding

Een eerste afspraak maken gebeurt via het

Intakegesprek

Tijdens het eerste gesprek verkennen we jouw klachten en zoeken we samen uit wat er aan de hand is. Mogelijk wordt ook een tweede verkennend gesprek gepland, indien uit het eerste gesprek onvoldoende info werd verkregen. Als je in het verleden reeds begeleiding of onderzoek hebt gehad, kan je hiervan de verslagen meebrengen.

Bespreking

Na het intakegesprek maken we een nieuwe afspraak om mijn bevindingen te bespreken. Samen bekijken we de uitwerking van het therapievoorstel, de duur en de frequentie van de begeleiding. Indien een doorverwijzing aangewezen is, zal dit onmiddellijk toegelicht worden en help ik je met de praktische zaken.

Therapie

De duur, de frequentie en het verloop van de begeleiding zijn afhankelijk van de persoon en de aard van de problematiek. Elk proces wordt dan ook op maat gemaakt.

Evaluatie

Op regelmatige basis zullen we stilstaan bij het verloop van de begeleiding. Wat loopt goed? Wat zou je graag anders aanpakken? Als je vragen of bedenkingen hebt bij het proces, kan je de therapie op elk moment stopzetten.

Afronding

Bij het afrondend gesprek bekijken we jouw proces en eventuele verdere wensen. Uiteraard gebeurt ook de afronding in samenspraak.